Hass and Associates Accounting Hong Kong Tax News and Tips: Akta dessa topp 3 skatt säsong bedrägerier

Skatt tid är inte roligt–speciellt när någon bluffar du av dina surt förvärvade pengar. Här är tre av de största bedrägerier som drabbar ABC Nyheter Fixer postsäck – och hur du kan undvika dem.

Den falska IRS agenten. Tusentals kunder över hela landet har fått telefonsamtal från människor som poserar som IRS anställda. Scammers säga konsumenterna de har reviderats och är skyldiga kvarskatt och säga att om personen inte betalar rätt bort, går ärendet till domstol. I vissa fall, de hotar omedelbara arresteringen och med invandrare, kan de också hotar utvisning. Den falska agenten instruerar offret att skicka betalning för deras kvarskatt direkt, ofta med en förinstallerad bankkort. Scammers har vuxit i finess, med “falsk” falska telefonnummer på deras offrens besökanden ID: N. De kan göra anspråk på de har har redan skickat information om en kommande domstol datum.

Hur man undviker det: kom ihåg, IRS kommer aldrig kontakta dig via telefon eller e-post om du är skyldig pengar. inte heller kommer de att be för din personliga finansiella information. Om du är skyldig den statliga pengar, får du en räkning med posten. Om du får en bluff samtal, hänga upp och rapportera numret till IRS.gov och FTC.gov.

Stulna bidraget. Denna bluff slog hårt förra året och tjänstemän är stärkande igen. Bedragare använder stulna personnummer till fil bedrägliga skattedeklarationer och har skatteåterbäring skickas direkt till dem. De flesta offren reda inte på förrän de försöker lämna sin egen självdeklaration och får höra att någon annan redan har lämnat in med sin information. IRS säger det har flaggats 19 miljoner misstänkta avkastning, men bluff är så utbredd, fortsätter konsumenterna att falla offer.

Hur man undviker det: hålla ditt personnummer – och dina barns tal – privat. Fil självdeklarationen så snart som möjligt, för att slå svindlare till den. Om du blir utsatt, få en polisanmälan direkt och även rapportera stöld till IRS. Fyll affidavit identiteten stöld på IRS.gov. Den dåliga nyheten: det kommer att ta cirka 120 extra dagar innan hemkomsten kan bearbetas och måste du kontrollera din kredit rapport för andra bedrägerier.

Den falska självdeklaration beredare. Den stora majoriteten av återvändande utgivare är ärliga, men det finns skumma sådana som inrättat butik och förbereda felaktiga deklarationer för en stor andel av bidraget.

Hur man undviker det: akta någon självdeklaration beredare som lovar en stor återbetalning innan dina poster.